ASIAKASKOKEMUKSET

Uusi Terveellinen Elämä -valmennuksen tulokset hektistä työ- ja perhe-elämää viettävältä +30v asiakkaalta.

Asiakas otti lähtötilannekuvan 5 viikkoa valmennuksen alun jälkeen, jolloin nähdään todelliset muutokset.
Kuva otettu 5 viikkoa edellisen kuvan jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Se on tuo perheenlisäys vähän semmoinen homma että vaikka se tuo äärettömän paljon onnea ja iloa elämään, niin siitä saattaa jäädä myös ikävä vararenkula vyötäisille. Onneksi siitäkin pääsee eroon, kuten kuvan reipas tuore äiti todistaa.
Vaikka vauvaperheille tuttuja stressiä lisääviä unettomia öitä löytyi viikkoraporteista usein, saatiin lopputulos tehtyä yllättävän vähillä vastoinkäymisillä.
Aikaa kului 3 kuukautta ja painoa oli lopussa 11,5kg ensimmäistä puntarinlukemaa vähemmän. Bravissima!

3kk - 11,5kg


Kuvat kertovat useasti enemmän kuin sanat ja niin myös tässä tapauksessa. Painoa lähtenyt viimeisen vuoden aikana noin 60 kiloa ja matka jatkuu vain. Ei voi kun hattua nostaa aivan upealle neiti N:lle! Ihan huikeaa tulosta!

Niina alku

Niina loppu


Se on viimisen viikkorapsan aika tähän projektiin, 13viikkoa on painettu tätä hommaa Marian kans täysillä teikän valvovan katseen alla ja kaikki treenit ja ruokailut jne on vedetty 100%:sti hyvin!!! Tällä viikolla treenit kulkenut samaa rataa kuin edellisillä viikoilla, eli homma toimii loistavasti. Viikolle vedin 3treeniä ja 3aeropista. Nälkäkin on viikolla kurninut mukavasti ja mikä parasta, kroppa toimii nyt unelmasti ja jopa yövuorojen jälkeenki, ( Yövuorojen jälkeen tällä viikolla jopa paino laskenut, kun normaalisti se on koholla ollut…On tää ihmisen/meikän elimistö ihmeellinen 🙂 ) olo on ollut energinen sekä hyvä koko projektin aikana ja mitä enemmän projektia kului, niin energisyys vaan kasvoi…Kyllähän tää 13viikkoa on antanut niin paljon hyvää, että tällä tavalla kyllä jatketaan eteenpäinki!!!
 
No sitten lukemia, eli viime viikon ALIN paino oli 102,4kg ja tämän viimisen viikon ALIN on 101,6kg….Jippiiiiiiiiii!!!!!!
Ja tässä vähän mittoja, millasta kehitystä tapahtui mittanauhan ja puntarin kanssa 13viikon aikana —–> Alotus mitat 9.8 oli RINTA 114cm NAPA 115cm VYÖTÄRÖ 103cm REISI 65,5cm PAINO 113,0kg ——> Tänään su 8.11 samat mitat on RINTA 110cm ( -5cm ) NAPA 93cm ( -22cm ) VYÖTÄRÖ 95cm ( -8cm ) REISI 63,5cm ( -2cm ) PAINO 101,6kg ( -11,4kg )
Yhteenvetona voin sanoa, et kiristymistä lähettiin hakemaan, polttaan rasvaa ja poistamaan ns. höttönen kropasta pois ja olen/ollaan onnistuttu siinä omasta mielestä loistavasti eli olen tyytyväinen kehitykseen, ja nälkä kasvaa syödessä, eli jouluks tavote alle 100kg ja punnitus neuvolassa!!!! 🙂 LAITOIN LIITTEEKS MUUTAMAN KUVAN ENNEN JA JÄLKEEN ELI KUVAT JA PEILI KERTOO ENENMMÄN KUIN TUHAT SANAA, NIINHÄN SEN MEILLE MONEEN OTTEESEEN KERROITKIN JA NÄYTTÄÄHÄN MIES ERILTÄ NYT!!! 🙂
 
LOPUKSI HALUAN KIITTÄÄ SINUA JUNNU LOISTAVASTA VALMENNUKSESTA / PERSIILLE POTKUISTA..ILMAN SINUN AMMATTITAITOA EN OLISI NÄIN HYVÄÄN KUNTOON PÄÄSSYT..JA TYYLI MILLÄ HOMMAA VEDÄT, ON LOISTAVA JA SINUN KANSSA ON HELPPO KOMMUNIKOIDA JA APUA SAI AINA KUN SITÄ TARVITSI!!! KIITOS VIELÄ JUNNU!!!JA EIKÖHÄN ME ENNEN KESÄÄ 2017 VEDETÄ 2-3KKN INTENSIIVINEN ROJEKTI VIELÄ YHESSÄ? ;)”
 
– Tuomas 34v.
IMG-20151101-WA0001
Tuomaksen lähtötilanne.
IMG-20151101-WA0003
Tuomaksen tulokset -37cm ja -11,4kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

”Moro.
Kuukausi on vierehtänyt viimeisestä tapaamisesta ja tässäpä meikän kuulumisia tällä hetkellä. Paino on pysynyt hyvin kurissa,ei vieläkään mitään isoa nousua ole ollut. Mitä nyt viime viikon
lomalla paino nousi 3kiloa! mutta veikkaan että on vaan nestettä koska täysin normaalisti ei toiminut lomalla mikään. Olo on ollut tosi hyvä kokoajan reenaamisen suhteen ja huomas ku viikon oli pois salilta niin kova oli hinku heti tänä aamuna reenille.Viihdyn nykyisessä ropassani todella paljon paremmin kuin aikaisemmin ja nyt vaan odotan innolla että lihaskasvu alakaa kunnolla,4kertaa viikossa oon salilla ravannu ja kokoajan oon yrittäny painaa täysillä. Omaan silmään huomaan jo jotain pieniä muutoksia mutta eihän tuo haittais että paita kiristyisi silleen että muutkin näkee tulokset:) oisin halunnu laittaa ihan virallistaki palautetta mutta en löytänyt sun kotisivuilta mitään palauteboksia ja facessa en oo ollu enää vuosiin. ISO Kiitos on kuitenkin se sana jonka haluan sulle sanoa,en todellakaan olisi tässä tilanteessa ilman sun neuvoja ja avustusta, onnistuit luomaan minuun sellaista uskoa jota en
uskonut olevan olemassakaan ja tiedän että tällä kaavalla minä onnistun.Nykyinen elämäntapa tuli jäädäkseen.

Kiitos kaikesta ja ollaan yhteydessä vuoden vaihteessa reeni päivitysten merkeissä!”

– Niko

 


Mikä ihmeen personal trainer – mullekko?

Mietiskelin vuoden 2013-2014 vuoden vaihteessa, voinkohan joskus palkata itselleni oppaan. Sellaisen oppaan, joka ohjeistaisi minua miten saisin ruokapuolen ja liikunnan avulla rakennettua itselleni omaa vartaloni pyhättöä.

Pohdiskelin oman aikani hiljaisuudessa asiaa, kunnes aloin tutkailemaan millaisia ihmisiä netin syövereistä paljastuisi. Liikkeelle potkaisuna toimi siskoni alkaminen ryhmävalmennukseen sekä ystäväni nettivalmennus. Kuitenkaan en kokenut että kyseiset olisivat minua varten. Olen melkoisen ”yksityinen” henkilö, enkä luottamusta voisi rakentaa ilman sitä tunnetta mitä herätit minussa.

Miten päädyin sinun sivustoille? Sattumalta (ihan kuin sellaisia olisi) löysin sinun sivustot internetistä. Olin sitä ennen selaillut useampien sivuja. Kuitenkin huomasin valon ja auringon, joka tuli kokonaisuutena ilmi juuri sinun sivujesi kohdalla. Tiesin heti, että olit se, jonka kanssa tähän rupeamaan lähtisin. Jos lähtisin. Otin yhteyttä sinuun ja siitä alkoikin tiivis yhteydenpito ja ainakin kuukauden empimisen jälkeen sovittiin tapaaminen, jossa tein sitten vasta varsinaisen päätöksen 8kk valmennus paketista.

Antamasi haasteet

Mielestäni ohjeistukset salilla käymiseen olivat helppoa toteuttaa. Olinhan kuitenkin aiemminkin salilla käynyt ja harvemmin se oli ns. pakkopullaa. Yllättävää oli kuitenkin se, että liikkeissä tuli harvemmin vaihteluita, tapa ”miten” pikemminkin muuttui.

Aerobiset harjoittelut olivat liikunnan puolesta se haastavampi laji. Oli varmaan psyyke tiellä. Kesää kohti aerobiset harjoittelut lisääntyivät ja sen kyllä ulkomuodosta huomasi. Kiitos siitä, että sain huomata säännöllisyyden ja tekemisen todella vaikuttavan. Vaikka helppoa se ei ollut. Liikkua useasti viikossa, enimmillään 4x salia + 3x n45min aerobista tuntui melkoiselta saavutukselta. Jälkeenpäin on helppoa sanoa, että teen sen kyllä ensi keväälläkin. Joko itsekseen tai sinun kanssa.

Ruokkispuoli oli ehdoton kompastuskivi! Olen sellainen överi-nainen, että jos menee antamaan sen pikkurillin niin se on koko nainen jossain maton alla karkki-suklaa-hiilari-seoksessa rypemässä. 😀 Monesti tarvitsin sinulta varmistusta ja tukea, miten voisin selviytyä kompastuksista. Ehkä parasta oli se, ettet aina vastannut heti. Annoit minun tehdä omat valintani. Olipas ne valinnat sitten hyviä tai huonoja. Niitä sitten käytiin välillä yhdessä läpi (ja auta armias, minun stressihermot kävi niitä läpi niin monta kertaa että menin melkein sekasinkin niitten kanssa). 😀 Vaikeaa oli tajuta, että hetkellinen syönnin vapaus ei pilaa uurastusta, vaan se on ihan tervettä elämää. Kuitenkaan en ole mikään kisaaja, vaan oman elämän eläjä, jonka tavoite oli oppia uusia toimintatapoja tulevaisuudelle ja pystyä ymmärtämään tietynlainen kokonaisuus, jonka avulla voi pysyä terveen näköisenä ja oloisena.

Stressi oi iso tekijä pitkin matkaa. Painokin heitteli 2-3kg väliä aamupainoissa, joskus päivittäin. Tärkeää oli silloin, että sain sinulta kannustusta ja tsemppiä jatkamiseen. Väliin tuntui, että olisin ollut haastavin asiakas ikinä, jonka takia en aina uskaltanut ehkä avautua kaikista ajatuksista tai ihmetyksistä. Kukanenkin tamplaa tyylillään ja me olemme kaikki erilaisia tavoissamme toimia ja avoimuudessamme. Kiitos kuitenkin kun olit läsnä puhelimitse tai sähköpostitse kun sitä tarvitsin!

Miksi suosittelisin sinua?

Tähän voisin antaa hyvin lyhyen ja ytimekkään vastauksen parilla lauseella. Mutta en ole niin helppo nakki senkään puolesta, että tyytyisin sellaisen kirjoittamaan. Sinussa kyllä tiivistyy ammattitaito, kiinnostuneisuus, motivaatio ja sitoutuneisuus.

Pidin paljon niistä periaatteista, minkä perusteilla toteutit ohjaamisia ja koostit ruokavaliota. Uskon avaimen olleen todellakin näissä sapuskoissa, minkä saloihin olen päässyt. En missään nimessä haluaisi alkaa (anteeksi morkkaus) Jutan superdietti -ruokkikselle, jonka takia en siihen silloin alkanutkaan. Olet hyvä tekemään aivopesua tähän sinun ajatteluusi, millaista ruokaa on hyvä syödä ja miksi. Se on kyllä yks sinun valttikorteista! Ja miksi en söisi perusruokaa, kun se on kerta terveellistä, hyvää ja halpaa. 😀

Toiseksi, sinulla on huikea salireeni-tyyli! 😀 Me like! Olet antanut sellaista ohjausta, että en olisi voinut toivoa parempaa! En mene takuuseen, miten muistin varassa liikkeet toteutuu. Uskon kuitenkin sisäistäneeni paljon oppeja, joiden avulla teen salilla liikkeitä paljon paremmin kuin aiemmin. Huikeaa! 😀 Vaikka rääkkäykseltä sinun liikkeet ovat välissä tuntuneet, olen nauttinut niiden tekemisestä tosi paljon. Niissä tuntuu olevan sitä hyvää itua.

Annat haasteita asioiden miettimiselle niin kuin meidän pitääkin toimia, jotta oppiminen olisi oikeasti mahdollista. Viikoittainen raportointi oli myös hyvä keino pitää sinut ajan tasalla sekä myös itse pohtia kulunutta viikkoa haasteineen ja onnistumisineen. Vaikutat omaavan juuri ne oikeat sanat tilanteisiin, joissa tarvitsee ohjausta, kannustusta tai ylipäätänsä perusteluja toiminnalle. En voi painottaa tarpeeksi ihmisen sisäistä intuitiota ja ohjausta hänen toiminnoille. Sinusta lähtee hyvät vibat, jollaisilla on mahdollista auttaa ja ohjeistaa tarvitsevia!

Asiakas on tulevaisuus. Kaikki ratkaisuun tarvittava on hänellä itsellään, kun matkan varrelle saa sinut kulkemaan! Ja jos tästä pienimuotoisesta palautteesta ei vielä ilmennyt: olen hyvin kiitollinen siitä, että löysin sinut ja sain tutustua sinuun. Antamilla avuillasi olen valmiimpi kohtaamaan tulevaisuutta, mitä ikinä se vastaan tuokin! 🙂 Kiitos Junnu! 🙂

PS. Entiseen ei ole paluuta ja aion osata nauttia myös hallitusti nyörien löyhennyksestä. 🙂

Tiina Rundgren

Personal trainer valmennettavan onnistumiskuva 1

Personal trainer valmennettavan onnistumisia

 

 

 


”Aloitin ensin ruokavalioremontilla, sillä omat ruokailutottumukset olivat aivan päin honkia. Tiesin sen kyllä itsekin, ettei parilla leivällä ja roskaruoalla sekä pelkällä makaroonilla taideta kovin pitkälle pötkiä, mutten oikein osannut tehdä asialle mitään. Etsin kuumeisesti keinoja parantaa elämäntapojani, sillä teen liikkuvaa, epäsäännöllistä ja raskasta työtä, ja jaksaminen on sellaisessa plussaa. Olin väsynyt koko ajan, elämänilo oli hukassa, eikä vähäisimpänä syynä muutoksenhaluun ollut peilikuva, joka oli löysä ja muhkurainen. Ennen sporttinen kroppani oli muuttunutkin isoksi ja ryhdittömäksi kasaksi. Halusin sporttisuuden ja elämäniloni takaisin, joten kun sain Junnulta ensimmäisen ruokavalioni, oli motivaationi kohdallaan. Luotin Junnuun ja hänen ammattitaitoonsa, ja kun kysyttävää tuli, hän selitti miksi mitäkin tehdään.

Aloitimme aivan alusta, kalorit oli alle 1000 ja tiukkaa teki silti, että jaksoin kaiken syödä. Lopulta aineenvaihduntani lähti liikkeelle, sain lisää energiaa ja intoa saada aikaan asioita niin elämässäni kuin ”projekti kropankin” suhteen. Sain ensimmäisen saliohjelman. Intoa ei laannuttanut tarkat tekniikkaharjoitukset, kun hiottiin tekniikka turvalliseksi, jolloin uskalsin alkaa treenaamaan kunnolla, pelkäämättä sitä että hajotan itseni. Junnu opetti minut kuuntelemaan kehoani, ja puskemaan treeniä koko ajan eteenpäin. Söin koko ajan enemmän, opettelin ateriarytmiä, ruokavalion noudattamista, kokkaamistakin! 🙂

On ihmeellistä huomata, miten asenteet ovat matkan varrella muuttuneet omassa pääkopassa. Ennen en voinut kuvitella syöväni näin paljon, minulla on ollut aina vähän vaikea suhde ruokaan ja stressiherkkä vatsani on reagoinut todella herkästi aina kaikkeen, joka on johtanut siihen, että syömiseni on ollut varovaista ja pienenlaista pitkään. En olisi uskonut, että pystyn syömään näin hyvin, ja ennen kaikkea voin näin hyvin! Enää en voi pahoin koko ajan, en etsi katseellani vessaa mihin ikinä menenkään, vaan saan elää normaalia ja tasapainoista elämää ja vieläpä nauttia siitä! Toisin kuin monet ajattelee, ei tämä elämäntapamuutos ole rajoittanut elämääni ja syömisiäni, vaan itse koen että se on tehnyt aivan päin vastoin!

Peilikuvani on muuttunut myös todella paljon. Eihän lähtötilanteeni toki ollut kymmeniä ylipainokiloja, eikä painoni ole radikaalisti muuttunut muutenkaan. Itseasiassa olen pudottanut lähtöpainostani vain suunnilleen sen 5kg. Kuitenkin vaatekokoni on pienentynyt ja vyötärö on kaventunut. Housut kirraavat kyllä, ja paidat, mutta aivan eri syistä kuin ennen. Muotoa on tullut toivotulla tavalla, ja kehitys vain jatkuu oppimieni asioiden ansiosta! Tämä elämänmuutos on pysyvä, ja kun edistys on ollut jatkuvaa, hitaasti mutta varmasti (vaikkakin tällaiselle hätähousulle toisinaan liian hitaasti) kroppa on kehittynyt ja muuttunut, ja siten pääkoppakin on pysynyt mukana! Todella suuri osa on pääkopalla tässä, jos ajatus ei pysy mukana niin helposti katoaa se syy miksi todellisuudessa tätä tekee. Junnulle suuri kiitos myös rohkaisusta ja siitä, että jalat ovat pysyneet tukevasti maan pinnalla. Kyllä valmentajaa tarvitaan todella muuhunkin kuin vain ruokavalioihin ja treeniohjelmiin ja siinä psyykkisen puolen mukanapitämisessä Junnu oli kyllä todella tärkeänä apuna!

En aio lopettaa tähän, vaan jatkan sen tekemistä, mistä nautin ja mikä saa minut voimaan hyvin. Varmasti yhteistyömme Junnun kanssa jatkuu vieläkin, vaikka hän on saanutkin minut opetettua kuuntelemaan itse omaa kehoani ja toimimaan itse sen hyväksi. 🙂 Tähän loppuun on kai todettava, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten rohkaistun lisäämään tähän kaikkien silmille julkaistavaksi pari kuvaa itsestäni – ”ennen ja jälkeen Junnun”!”
– Suvi

 

 

 

 

 

 

 


”Olen 36-vuotias mies Kempeleestä. Rakas vaimoni alkoi puhumaan, että olisiko kiva viedä treenaaminen seuraavalle tasolle. Mutta miksi juuri minä tarvitsen PT:n ohjausta, olenhan harrastanut eri liikuntalajeja koko elämäni ja treenannut salilla jo vuosia? No, ajattelin avoimin mielin, että voisihan siellä jotakin oppia ja olisihan treenitekniikat hyvä päivittää 90-luvulta 2010-luvulle. Joten tämän innoittamana otin yhteyttä Eskelisen Junnuun ja siitäpä sitte kaikki lähti.

Junnu teki treeniohjelmat ja ruokavaliot joita aloin noudattamaan. Ruokaohjelmat olivat todella yksiselitteiset ja helpot noudatattaa sekä ruokaa oli syödä asti. Sitten alkoi salilla tekniikoiden hierominen kuntoon. Ensimmäisen treenisession jälkeen tuntui, että onpa tekniikat mennyt todella paljon eteenpäin sitten 90-luvun 🙂 Vähähän sitä piti vanhaan päähän takoa, että nyt treenataan uusilla tekniikoilla, mutta aika nopeesti niihin tottui ja huomasi kuinka paljon parempia nämä uudet tekniikat olivat verrattuna vanhoihin. 4kk treenaamisella saavutin todella hyvät tulokset ja mikä kaikkein tärkeintä, jotakin todella opin =D
Tulevaisuuden suunnitelmat on treenata ja syödä oikein ja jatkaa matkaa, joka on vasta alkumetreillä. Iso kiitos Junnulle tekniikoista, ruokaohjelmista ja uuden motivaation löytämisestä. Junnun valmennusta voin suositella hyvällä omallatunnolla kaikentasoisille treenaajille.

Ps. Keväällä jatketaan ja sitten vähän kiristellään :)”

-Tommi-

 

 

 

 

 

 

 


”Olen 24-vuotias sosiaali- ja terveysalan opiskelija. Lähes 10 vuotta sitten sairastuin anoreksiaan, jonka myötä niin lihakset kuin yleiskuntokin katosi kuin tuhka tuuleen. Vuosien myötä sain kuntoani kohennettua ja selätettyä sairauden suurimmaksi osaksi, mutta lihastasapaino jäi heikoksi. Vuonna 2011 alkoivat jatkuvat kivut yläkropassa ja laajojen tutkimusten jälkeen sain TOS-diagnoosin. Kaksi kertaa olen koittanut aloittaa kuntosaliharjoittelun fyysisen kuntoni parantamiseksi, mutta molemmilla kerroilla olen mennyt ”pers edellä puuhun” ja tulokset ovat olleet sen mukaiset.

Vuosi sitten otin yhteyttä Junnuun, tavattiin ja keskusteltiin tavoitteista. Halusin yläkropan lihastasapainon ja lihasmäärän parempaan kuntoon ja lisää lihaa kroppaan, mutta ennenkaikkea halusin päästä jatkuvista kivuista eroon. Aloitettiin rauhallisesti, kirjaimellisesti ihan nollasta. Pikkuhiljaa kroppa tottui ja alkoi ottaa treeniä vastaan. Treeniohelmaa sekä ruokavaliota päivitettiin sitä mukaa, kun kehitystä tapahtui. Välillä meinasi usko loppua, mutta Junnun kannustuksella ja tuella jaksoin selättää vastoinkäymiset ja jatkaa treenaamista.

Vuoden yhteistyön jälkeen tämä neiti ei ole enää entisensä. Kroppaan on tullut lisää lihasta, etenkin yläselän lihaksiston tasapaino sekä ryhti on parantunut. Ennen vaivanneet jatkuvat kivut ovat lähes poissa. Vuosi sitten jouduin jopa harkitsemaan alan vaihtoa heikon yläkropan takia, mutta en harkitse enää!

Kiitos kuluneesta vuodesta Junnu, sinun avullasi sain itseni parempaan kuntoon. Teet kaikkesi asiakkaan eteen ja etsit vaihtoehtoisia liikkeitä mikäli joku ei sovi esimerkiksi kipujen vuoksi. Jokaista yhteistä treenia odotin innolla. Koin saavani yksilöllistä ohjausta, omien tavoitteideni lähtökohdista.

Suosittelen kaikille pt:tä harkitsevalle yhteistyötä Junnun kanssa!”

-Kati, 24v.


”Kolmikymppinen nainen pidemmän aikaa jo halunnut tehdä jotain että saisi paremman fyysisen kunnon ja elämäntapojen muutoksen.
Asustelin Rovaniemellä ja siellä innostuin salilla käymisestä. Saleja on siis koluttu sekä Rovaniemellä että Oulussa.
Vuoden vaihteessa muutin sitten Ouluun ja kun ei ollut vielä työtä niin päätin perehtyä tähän harrastukseen paremmin.

No eihän se sitten luonnistunut yksinään ollenkaan, ruokahommat oli hukassa, tekniikka hukassa, tuloksista ei tietoakaan :/.
Mietin että hyvä olis saada sparraaja itelle ja niinhän minä sit löysin Junnun sivut netistä. Viikon mietin että uskaltaakohan
tuota edes yhteyttä ottaa vaan se oli kyllä paras ratkaisu että otin. Siitäpä se muutos on sitten lähtenyt ja innostusta on
tullut niin että jopa kisaamista tuolla Bikinifitness puolella olen miettinyt. Alle puoli vuotta ja paino tippunut kuuskiloa,
kroppa muuttunut sitä mukaan kokoajan. Tietty itse sitä ei huomaa mutta positiivista palautetta olen saanut kavereilta ja tuttavilta
niin ja tietysti Junnulta :).

Tämä on semmoinen elämäntapa että tätä haluan jatkaa niin pitkään kuin vaan henki pihisee 🙂 ja toivottavasti ainakin kerran
elämässä pääsis käymään siellä kisalavalla 😉 Uus ruokavalio ja uus ohjelma, sillä painetaan nyt vuoden verran ja sitten
katsotaan jatkot Junnun kanssa. Olen todella tyytyväinen Junnun ohjaukseen ja suosittelen häntä kaikille saliharrastusta aloittaville!”

– Henna, 30v.


”Olen 31v avioliitossa oleva perheellinen 4 lapsen äiti. A-sarjaan kuuluu tytöt, melkein teinejä ja B-sarjaan hulivili pojat, 3v6kk ja 2v2kk. Karvakamujakin perheestä löytyy 3 kpl verran. Touhua koti askareissa riittää 🙂

Reilu pari vuotta sitten aloin kipuilemaan selkäni kanssa. Juoksin lääkärin luona ja joka kerta määrättiin eri lääkkeitä ja aika fysioteraupeutin luona. Fyssasta ei ollut apua mulle, sillä hieronnat ja liikkeet tekivät tilanteen tuskallisemmaksi. Lääkäri vaan puhui et kivut johtuu synnytyksestä, mut tiesin/tunsin et ei ole kyllä enään sitä. Kotiaskareet pienen vauvan kanssa olivat tuskaa (kipua, vihlaisuja, jomotusta, alaselän kosketus arkkuutta) selälleni.
Siihen aikaan toimin omaishoitajana ukilleni eli pyöritin kahta kotia yksin lasteni kanssa. Kaikki mitä normi terve ihminen tekee päivässä (nousee, kyykistyy, niijaa, kävelee, istuu, makaa, kantaa, ym..) oli mulle niin kivuliaita, että jouduin syömään lääkkeitä päivittäin. Itkin kun en päässyt aamulla sängystä kipujeni takia.

Kävin jälleen kerran lääkärin luona. korviini kantautui lause että kipuni on korvien välissä. Siitähän riemastuin ja ärräpäät lenteli. Onnekseni minut laitettiin minut röntgen -kuviin mielikseni. Miehän menin kuviin ja olin onnellinen siitä et nyt tää selviää onko kivut korvien välissä vai missä.
Fysioteraupetin luona ramppasin vieläkin ja lopulta sanoin et nyt ei enään mitään liikkeitä kiitos. Kivut vain paheni niiden käsittelyiden jälkeen. Päätti hieroa kuitenkin vähän. Kivusta huutaessani ja itkiessäni, päätti lopettaa hieronnan kesken ja sanoi ettei uskalla enää tehdä mitään minun kanssa, kun selkä on niin arka. Minun piti mennä lääkärin luo sieltä sitten suoraan. Miehän menin ja lääkäri-setä otti mut vastaan ja tuumasi mulle et niissä kuvissa oli jotain…Vitsi mie tiesin tuon! Se oli helpotus. Ei ollut korvien välissä ei. Sen jälkeen alkoi juokseminen eri poleilla ja jatkoja suunniteltiin. Minun selkäkipuni johtuu 3:n nikaman rappeutumisesta ja välilevyjen repeytymisestä. Elän kipujen kanssa koko elämäni. Syön säkylääkkeitä loppuikäni. Tosi masentavaa. Niitä menee tosi paljon välillä ,niin lääke tokkurassa että hyi… Uudelleen koulutusta ja kuntoutusta odotellessa. Syksyllä 2012 laitoin pojat tarhaan, kun kivut olivat niin pahat etten voinut poikia enää kotona hoitaa. Kyllästyin kaikkeen 🙁 Mitään ei tapahdu. Mitään ei kuulu.

Aloin itse jotain suunnitella 2012 joulun tienoilla.
Soitin eri saleille kävin kokeilemassa ja selitin et on tämmönen juttu ja päläpälä… Ei niistä ollut mulle mitään apua, kun se on niin yksinäistä, pelottavaa ja pelkäsin kipuja. Kotona minua ei kannustettu, ei kuunneltu, en puhunutkaan tuskasta mikä velloi sisälläni. Sekin ajoi mielen maahan. En uskaltanut aloittaa mitään.. laihduin jo kipujeni vuoksi 9kg
Vuoden odottelun jälkeen yhtenä päivänä silmäilin paikallista lehteä, jossa oli pieni mainos. Personal trainer & Ravintovalmentaja Junnu Eskelinen ja yhteystiedot. No jatkoin selailua ja asia unohtui. 2 viikkoa siitä olin niin masentunut siihen etten saa tehdyksi itselleni mitään. Töihin pääsystä ei tietoo, Koulutuksesta ei mitään tietoo, tulevaisuudesta ei mitään tietoo. Kaivoin lehden jostain lehtipinon alta paniikissa. Nyt tai ei koskaan, ihan sama mitä muut ajattelee… Mietin 2 kertaa että soitanko? Rohkaisin mieleni, soitan ja kysyn suoraan 🙂 Ei se purematta niele. Sehän on sen työ ja varmaan satelee tyhmempiäkin kysymyksiä 😀 Niin mie soitin ja säikähin et se tapaaminen järjesty niin nopeesti. Hui…

Sovitiin sali missä käyn, tapaamiset 2 kertaa kk, vinkkejä ruokavalioon, vaikka ruokavalio juttuja en kaivannutkaan. Selän kuntoon saaminen oli prioriteetti numero yksi. Junnu lupas selän parempaan kuntoon kesää kohti 🙂
Ekasta kertasta mulle jäi päällimmäisenä mieleen ryhti ja se miten seisotaan suorassa. Hihiii…voi vitsi et mie kikatin autossa kun pieni tyttö XD Tekniikat käytiin /hiottiin mun korvien väliin niin, että osaan toimia salilla yksin puntatessani 🙂 Mie olin seuraavat 2 päivää niin kipee et hyi kauhistus. Se oli kyllä semmonen hyvän olon kipu 🙂 Mie puuskutin yksin salilla hiki hatussa hyvällä mielellä. Tiesin että nämä on juuri oikeat liikkeet mulle ja mun selälle. Kipuja ei tullut 🙂

Tuli seuraava tapaaminen ja korviini kantautui lause: ”onpa edistystä tapahtunut”. Nousin pilviin!! Silloin minulla oli jäännyt lääkkeet jo niin vähäisiin määriin etten ihan itsekkään uskonut, kun kerroin Junnulle lääke määräni mitä 3 viikkoon olen syönyt. Huomasin et kyllä tässä jotain tulee. Kuukausi oli mennyt silloin 🙂 Välillä oli mieli maassa ja mietin et vitsi mie en jaksa, tässä ei ole mitään järkee. Purnasin surut /onnistumiset Junnulle. Toinen kuunteli (ja potki persuksille). Kyllä tästä hyvä tulee 🙂
Huomasin et kroppani alkaa muuttua. Aloin laihtumaan ja kiinteytymään, vaikka sekään ei ollut toivelistallani ekana vaan selkäni 🙂 Olen innoissani et mulla on nyt jotain josta meinaan pitää jatkossa huolen. Haluan et fiilis pysyy korkealla. Mulla on hyvä olla, lapsillani on hyvä olla, perheelläni on hyvä olla. Mie pystyn taas tekeen asioita, mitä en ole voinut tehä pitkään aikaan 🙂 Esimerkiksi havahduin yöllä siihen miten mie nukun sikeästi mahallani ilman tietoakaan kivuista! HEI HALOO… kuinka moni ponkasee yöllä ylös sängystä hihkaisten ”mie nukun mahallani”. Vitsi mikä fiilis! Hahaha! Mietin vain että äkkiä nukkumaan ettei uni kaikkoo. Aamulla sitten hehkutan lisää. Asiastahan piti heti viestittää junnulle 😀
Kaverit sanookin et mitä sie oikeen vedät kun piuvaat!? 😀

3kk treenattiin yhdessä. Joka tapaamista odotin kovasti ja sitä palautettu jota itse ei huomaa. Ikinä en tule katumaan sitä et soitin Junnulle. Pääsin jaloilleni, lääkkeet on jäänyt pois. Tässäkin kuussa vain 2 kipulääkettä! Sekin johtuu puusavotasta. Niistä pirun haloista, joita heittellyt kiertoliikkein 😀 Mut sitäkään savottaa en olisi tehnyt ilman treenejä mitä olen tehnyt 3kk Personal trainerini kanssa (joka toi minulle uskoa ja toivoa).

Niin ja se lupaus piti. Selkä on parempi. Se tuli todistettua itsellenikin vaikka sitä silloin epäilin 🙂 3kk aikana tuli minulle rutkasti ”itserakkautta” – halua piettää itsestäkin huolta ja toteuttaa unelmani. Jatkan Junnun kanssa. On siitä niin iso apu mulle ja varmasti monelle.”

– Terhi, 31v.


”Olen ollut aikaisemmin reilusti ylipainoinen, jonka sain pudotettua ruokavaliolla sekä treenillä.
Hyvän elämän alun keskeytti Tammikuussa 2012 liukastuminen, jonka myötä sairastuin CPRS-oireyhtymään (monimuotoinen krooninen kipuoireyhtymä) ja vas. käsi jäi kömpelöksi oireyhtymän vuoksi. Saman vuoden aikana minulla todettiin selkärankareuma, välilevytyriä useampia ja rappeumia. Olin näiden myötä henkisesti todella uupunut ja kivut olivat kovat, joten treenaaminen ja ruokavalio jäi pois. Otin yhteyttä Junnuun huhtikuussa 2013 koska puntarin lukemat alkoivat nousta, vaikka tiesin kyllä miten pitäisi syödä, mutta minulla ei ollut voimia laittaa itseäni ruotuun.
Teimme Junnun kanssa alkukartoituksen, koska minun kohdalla treenaaminen pitää olla hyvin suunniteltua, jotta terveydentila ei pahentuisi. Reilun 2kk jälkeen painoa on saatu pois reilu 10kg ja treenit taas hyvälle alulle. Entisiä haaveita on taas nostettu päivänvaloon, mutta niiden aika on myöhemmin.
Suosittelen lämpimästi erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville Junnun ohjausta, koska minä olen tämän tuen avulla päässyt taas elämänsyrjään kiinni. Selän tilanne on kohentunut lähtötilanteesta. Hahmotan myös paremmin vasenta puoltani. Kroonisia kipuja minulla on päivittäin, mutta pystyn paremmin hallitsemaan niitä eikä ne minua.”

– Sari, 32v.


“Tässä on nyt tahkottu reilu 4 kuukautta raudannostoa uuteen kuosiin ja homma on tuntunu toimivan. Lihaa on tullu aivan uudella tavalla luiden päälle ja syömiseenki jotain tolkkua. Ennen ku hirveän fiksu avovaimoni päätti hommata pt:a mulle joululahjaksi,  olin jo laittamassa hanskoja naulaan koko kehoilun suhteen. Se oli seurannu mun hiljaista itkua itseni kanssa jo pitkään, ku tekniikat oli mitä oli, ja tulokset junnas paikallaan. Mikään muu ku vatsanympärys ei kasvanu. No, nyt on toisin. Tekniikkaneuvojen, ruokavalion, ja ennenkaikkea kannustuksen myötä homma on saanu aivan uutta tulta allensa. Oma kipinä on löytyny taas, kiitos pt:ni!”

– Vesa, 33v


“Olen 58-vuotias runsaan vuoden kuluttua eläkkeelle jäävä opettaja. Olen elämäni aikana ollut monenlaisella kuntokuurilla. Etupäässä olen yrittänyt karistaa liikakilojani, joita on 45 vuoden jälkeen hiljalleen hiipinyt. Samoin olen halunnut ylläpitää jonkinlaista fyysistä kuntoa. Näihin molempiin olen saanut apua personal traineriltani Junnulta.

Junnu teki minulle ohjelman, jonka avulla olen kuntoani hoitanut. Alussa lähtötilanteeni kartoitettiin ja esitin siinä yhteydessä myös tavoitteen johon pyrin. Tarkoitus oli aluksi puolen vuoden aikana kohottaa kuntoa ja pudottaa painoa reiluhkosti. Valmentaja teki minulle tavoitteeseen pääsemiseksi sekä ruoka- että liikuntaohjelman, joita olen siitä asti noudattanut.

Ruokavalio sopii minulle erittäin hyvin. Kaloreita ja pisteitä minun ei tarvinnut laskea, koska valmentajani on ne jo laskenut. Ohjelma sopii myös sen vuoksi, koska sen avulla olen saanut hyvän ateriarytmin. Nälkää ei ole tarvinnut nähdä. Saan syödä erittäin maittavaa ja terveellistä ruokaa. Napostelu, jota ennen harrastin, on jäänyt tyystin pois. Ruokavalioni sisältää hyviä hiilihydraatteja, proteiineja ja hyviä rasvoja. Koska uskon mieluummin tutkittuun tietoon siitä, mikä haitallinen vaikutus runsailla kovien rasvojen käytöllä ja runsaalla punaisen lihan syömisellä on elimistöön, ohjelma sopii minulle hyvin.

Liikuntaohjelma on ollut monipuolinen, selkeä ja vaihteleva. Ohjelmaa on ollut helppo noudattaa. Koska olen jo aika iäkäs ja ylipainoinen, liikuntaohjelma on ollut nivelilleni hyvä. Kunnon kohoamisen ja painon putoamisen seurauksena ohjelmaani on tosin jo lisätty tehokkaampia liikuntasuoritteita, kuten sprinttikävelyä ja –uintia. Kivalta tuntuu, kun huomaa jaksavansa.

Olen nyt ollut Junnun valmennuksessa nelisen kuukautta. Kunto on kohonnut ja paino tippunut siihen malliin, että saavutan näillä näkymin tavoitteeni helposti aikataulussa. Tarkoitukseni on, että jatkan puolen vuoden jälkeenkin valmentajani johdolla. On tämä ollut niin mukavaa ja hyödyllistä. Kiva kun joku tsemppaa ja kannustaa elämäntapamuutoksessa.”

– Ulla, 58v


“Junnu on nyt toiminut henkilökohtaisena etävalmentajanani noin 1.5 vuotta ja kehitys sekä fyysisesti että mentaalipuolella aikaisempaan verrattuna on ollut huomattavaa. Hanen ohjeitaan noudattammalla aikaisempi sohvaperuna harrastaa nyt liikuntaa viitisen kertaa viikossa, lihasmassaa on tullut lisaa 7 kiloa ja koko olemus on muuttunut sporttiseksi ja lihaksikkaammaksi. Tosin, se on vaatinut todella kovaa työtä ja etenkin ruokailutottumusten täydellistä muutosta, toisaalta se on kaikki ollut uhrauksien arvoista.

Kaikki ohjeet joita olen häneltä saanut ovat toimineet uskomattoman hyvin ja hän on tarpeeksi vaativa ohjaaja, joka tekee kaikkensa asiakkaan eteen ja jaksaa kärsivällisesti ohjata aina oikeaan suuntaan, kun usko on välillä ollut koetuksella.

Voin vilpittomasti suositella häntä kaikille, jotka ovat valmiita tekemaan työtä sen eteen että kehitystä tapahtuu. Kiitos Junnu !”

– Marko, 44v