Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Sosiaalinen media
  • Instagram Icona sociale
  • Facebook Basic Square

Voiko kotiharjoittelulla kehittyä?

Voi. No niin siinäpä se olikin, voit jatkaa sitä mitä olitkaan tekemässä… Eiku hetkonen, ootappa vähän!

- Kotitreenillä voi kehittyä, mutta usein kehitys kaatuu A) laiskuuteen B) liian kevyeen treeniin.

- Siinä missä kuntosalille, urheiluhallille, tai lenkille lähtö voivat jäädä tekemättä periaatteella "huomenna sitten", jää kotitreeni myös helposti tekemättä, tai se tehdään nopeasti pois alta puolihuolimattomasti.

- Treenin oltava monipuolista ja se on tehtävä kunnolla. Kiikkustuolia muistuttavat istumaannousut ja puolittaiset punnerrukset ei saa muuta aikaan kuin hetkellisen kehityksen ja lopulta motivaation laskun.

Aluksi liikkeiksi voi riittää kuntotesteistä tutut punnerukset, istumaan nousut ja selänojennukset, mutta pian on keksittävä uusia keinoja kuormittaa kehoa entistä tehokkaammin ja monipuolisemmin.

Tämä on samalla kotitreenin ongelmakohta. Miksi omalla kehonpainolla tehdyt kyykyt eivät ole yhtä tehokkaita kuin lisäpainoilla tehtävät, vaikka hikihän siellä omassa turvallisessa olohuoneessakin tulee? Jalkasi ovat tottuneet vuosien aikana kannattelemaan sinua, eikä lisäpainottomat kyykyt kuormita jalkojen, lantion ja keskivartalon lihaksistoa tarpeeksi. Syy miksi hiki silti tulee kyykkyjä tehdessä johtuu siitä, ettet ole vain tottunut tekemään niitä. Normaaliin arkipäivään ei kuulu toistuva sarjanomainen kyykistyminen ja ylös nouseminen. Tottakai voit lisätä toistojen määrää ja täten saada uutta vastusta harjoitteluusi, mutta mitä teet kun 50 kyykkyä ei enää tunnu? Lisäät määrää 70 kyykkyyn? No entä sitten? 100 kyykkyä? Ajoittain kuultava "pienillä painoilla pitkiä sarjoja" itseasiassa aika harvoin tuottaa toivottuja tuloksia pitkällä aikavälillä.

Milloin kotiharjoittelu kannattaa?

- Liikuntaharrastuksen alussa. Hyvä olisi kuitenkin saada vinkkiä minkälainen kotiharjoittelu kannattaa kehittymisen ja lihaksiston tasapainon varmistamiseksi.

- Vaihtelun vuoksi. Esimerkiksi lomien aikana kotona tehtävä harjoittelu voi olla rentouttava poikkeus normiin. Olen itsekin saanut kesäloman aikaan hyviä tuloksia kehonpainolla tehtävällä harjoittelulla.

- Kiireen aikana. Kiireisenkin ihmisen kannattaa liikkua edes vähän ja tiukan aikataulun vuoksi kotona- ,tai työmatkoilla hotellihuoneessa tehtävä harjoittelu voi olla ainut, mutta mainio vaihtoehto.


©2018 Powered by Magnifica Ay