Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Sosiaalinen media
  • Instagram Icona sociale
  • Facebook Basic Square

Neljä vinkkiä miten pääset eroon herkuttelusta.

Saako sipsit, jäätelö, karkki ynnä muut herkut lipomaan huuliasi? Itseasiassa on aivan normaalia, että tietyt ruoat tuntuvat vastustamattomilta. Prosessoidut ruoat erityisesti on suunniteltu osumaan makunystyröihin salakavalan tehokkaasti. Jatka lukemista jos haluat tietää miksi ja miten välttyä siltä.

Ei juurikaan ole paikkoja missä ei voisi napsia hieman suupalaa. Autossa, työpöydän ääressä, juhlissa, kahvilassa kaveria odottaessa tai kaverin kanssa. Tai ihan vaan kotona. Yleensä tulee napsittua vieläpä enemmän, kuin oli alunperin tarkoitus. Niin siinä vain käy kun herkkupussi on avattu.

Tuohon on täysin looginen syy. Evoluutio on muokannut ihmiselle tiettyjä mieltymyksiä maun ja suutuntuman suhteen. Näin varmistui että esi-isämme söivät varmasti tarpeeksi energiapitoista ravintoa, silloin kun sitä oli tarjolla.

Ruokateollisuus puolestaan on kehittänyt lukemattomia helposti syötäviä turhakkeita. Nuo iskevät täsmällisesti juuri noihin evoluution aikaan saamiin mieltymyksiin. Yhdistelmänä laboratoriossa valmistetut turboahdetut maut, ja nokkela tunteita herättävä markkinointi toimii kuin isku vyön alle. Sen jälkeen oletkin sulaa vahaa herkkuhyllyllä.

Onhan herkkuja hauska syödä ja hyviäkin ovat perhanat, mutta ne luovat myös ison ongelman. Oravanpyörän. Herkut lisäävät mielitekoja, sekä syyllisyyden ja kontrollinpuutteen tunteita. Toki on mainittava myös terveyshaitat mitä ne aiheuttavat.

Onneksi voit tehdä asialle jotain:

  1. Ensin kannattaa käydä läpi omia ostostapoja. Tiedosta ja muuta niitä.

Minkälaisia ruokia ostat ja miksi? Onko mukana esimerkiksi ruokia joilla väitetään olevan terveysvaikutteita? Luomu-, tai proteiinijäätelö ei ole sen terveellisempää kuin tavallinenkaan jäätelö. ”Mainio välipala" ja ”hetki itsellesi” tyylisillä lausahduksilla ei myöskään ole tekemistä terveellisyyden kanssa.

  1. Seuraa toimintatapojasi. Tiedosta ja muuta.

Tavat ja rutiinit ovat voimakkaita vaikuttajia elämässämme. Hyvässä ja pahassa. Syötkö esimerkiksi palkitaksesi itseäsi, tai stressaantuessasi? Kenties illan tullen huomaat kaipaavasi…jotain. Sosiaaliset tilanteet. Tietyt paikat, kuten vaikkapa mummolassa missä on aina pullaa tarjolla. Ajatusmallit kuten ”olipa rankka päivä, taidan hakea autokaistalta jotain".

  1. Koita löytää "hyvän mielen" tapoja korvaamaan ei toivottuja toimintatapoja.

Liikunta, lukeminen, musiikinkuuntelu, vietä aikaa ystävien/ perheen kanssa, hieronta, ulkoilulenkki, kehittävät harrastukset… Mikä ikinä tuokaan sinulle hyvää mieltä.

  1. Ole rehellinen, mutta armollinen itsellesi.

Rehellisyys on muun muassa sitä että myönnät itsellesi jos ruoan läheisyydessä oleminen tuottaa ongelmia. Mitä avoimempi olet, sitä helpommin tuet itseäsi muutoksen tiellä.

Ole utelias toimintaasi kohtaan. Ole kiinnostunut omista tavoistasi, koska kriittisyys lyö vain jarrut pohjaan ja hidastaa muutoksen tapahtumista.

Työskentele itsesi kanssa. Älä itseäsi vastaan.

Kaikilla meillä on akilleenkantapäämme. Älä anna herkkujen kuitenkaan hallita elämääsi ja oloasi. Sinä määräät mitä laitat suuhusi, ei ruokateollisuus! Jos olet harkitsemassa, tai tekemässä elämäntapamuutosta, käy tutustumassa elämäntapavalmennuksiini! Autan sua henkilökohtaisesti tekemään pysyvän muutoksen!


©2018 Powered by Magnifica Ay