Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Sosiaalinen media
  • Instagram Icona sociale
  • Facebook Basic Square

Tee näin aivan ensimmäiseksi onnistuaksesi elämäntapamuutoksessa

Olet päättänyt tehdä elämäntapamuutoksen. Ennen kuin teet mitään muutoksia arkirutiineissa ja ruokavaliossa…oikeastaan ennen kuin teet mitään, sun kannattaa ihan ensimmäiseksi tehdä itselle selväksi mitä se tarkoittaa. Muutos nimittäin. Erityisesti elämäntapamuutos on asia joka vaikuttaa ihan kaikkeen. Nimensä mukaisesti se vaikuttaa elämään kokonaisvaltaisesti.

Kun haluaa muuttaa jotain, on ymmärrettävä myös mitä muutoksen tarve itsessään tarkoittaa. Tarve muutokselle meinaa sitä, että vaikka haluat esimerkiksi olla timmimmässä kunnossa, tai saada elintavat hallintaan ja uusi suunta tekemiselle, niin tähän nykyiseen tilanteeseen ei ole tultu yhdessä yössä. Nykyinen tapa toimia vie väärään suuntaan. Kohti huonoa oloa niin fyysisesti, kuin henkisesti.

Jos kaikki olisi tehty tähän saakka niin sanotusti oikein, et sä edes miettisi muutoksen tekemistä. Toisin sanoen on nähtävä ne ongelmat mitkä on tuonu sut tähän pisteeseen. Noiden ongelmien korjaaminen on siis tarpeellista, jotta voit paremmin.

Kuulostaa hirveän yksinkertaiselta. Jopa itsestään selvältä. Silti pysyvien muutosten tekeminen on huomattavasti vaikeampaa, kuin moni ajattelee ja onnistuminen on tämän vuoksi hankalampaa. Kun olet tehnyt itselle selväksi mistä muutoksessa todella on kyse, pääsee todellinen matka alkamaan. Selkeänä ja kauas kantoisena.

On siis oltava valmis muuttamaan pysyvästi juttuja mitä teet ihan joka päivä. Se on ihan eri asia kuin nuorena koulupaikkaa hakiessa ja orientoitua ajatukseen, että kulutat muutaman vuoden koulunpenkkiä. Tai työpaikkaa hakiessa uran alkumetreillä. Jos aiot tehdä elämäntapamuutoksen, siihen pitäisi pystyä sitoutumaan lopullisesti. Elämästä ei voi pitää välivuotta, eikä sitä voi vaihtaa toiseen. Eikö niin? Voit myös pyytää apua elämäntapamuutoksen tekemiseen erilaisista elämäntapavalmennuksista onnistumisen varmentamiseksi.

Elämäntapamuutokseen kannattaa valmistautua henkisesti ja ottaa se vakavasti, vaikka itse muutosprosessi ja uusi elämäntyylin ei olisikaan vakavamielistä. Muutos ei ole kuolemanvakavasti otettava asia, mutta se on suuri merkityksellinen asia joka ei onnistu jos se on ”sivuprojekti” jonka voi välillä laittaa syrjään ja jatkaa joskus kun sille on taas aikaa tai parempi hetki.

Kun sisäistät tuon, on paljon helpompi selvitä niistä vääjäämättä vastaantulevista ongelmista, motivaation heilahtelusta ja kompastuskivistä. Osaat käsitellä vastaan tulevaa ongelmatilannetta neutraalimmin. Et heitä hanskoja tiskiin yhtä helposti, kun olet jo valmistautunut siihen etukäteen ja tiedät että niitä ongelmiakin tulee. Elämäntapamuutoksen voi ajatella tietyllä tapaa osana elämää ja elämään kuuluu myös vaikeuksiakin. Eikö vain?

Mieti miksi haluat tehdä muutoksen. Mitkä asiat ovat johtaneet pisteeseen, että huomaat kaipaavasi muutosta? Mieti konkreettinen unelmatilanne mitä kohti pyrit muutoksellasi. Näin pääset jo hyvään alkuun valmistellessasi elämällesi uutta suuntaa.


©2018 Powered by Magnifica Ay