Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Sosiaalinen media
 • Instagram Icona sociale
 • Facebook Basic Square

Stressaa! Vinkkejä tasapainon löytämiseksi.

Tiesitkö että voit stressata myös liian vähän?

Kyllä, sekään ei ole hyvä asia, sillä se ei kehitä, eikä vie eteenpäin. Jos tunnet olevasi:

 • unelias ja tylsistynyt, eikä keskittymisestä tule oikein mitään.

 • Et oikein meinaa saada tarkoitusta /suuntaa omalle tekemiselle.

Tuossa muutama esimerkki jotka kertoo, että saattaisit tarvita hieman positiivista stressiä elämääsi. Niin sanotusti potkua elämään.

Mistä sitten tietää jos stressiä on liian paljon?

 • Ahdistaa ja voit olla hieman pakkomielteinen joistain asioista.

 • Masentaa, meinaat panikoida normaalia helpommin ja keskittymiskyky poukkoilee sinne tänne.

 • Tunnet olevasi jämähtänyt paikallesi, tai mikään ei oikein tunnu miltään.

Tällöin kone alkaa huutamaan jo punaisena, eikä se mitä on tulossa näytä kovinkaan hyvältä.

Sopiva määrä stressiä on jotain noiden kahden väliltä. Se kultainen keskitie. Positiivinen stressi pystyy puskemaan sinua eteenpäin, niin että saat asioita aikaan ja kehityt asioissa mihin panostat. Passelisti stressiä antaa energiaa, saa kiinnostumaan ja olemaan mukana, auttaa pyrkimään kohti tavoitteita ja keskittymiskyky pysyy terävänä. Seuraavaksi vinkkejä miten tasapainotat stressin oikealle tasolle!

Tsemppaa itsesi oikealle tasolle seuraavilla vinkeillä:

 1. Valikoi selkeitä tavoitteita mitä kohti pyrit.

Niiden tulee olla motivoivia, tarkkoja ja mitattavissa olevia. Tarpeeksi haastavia, mutta realistisia toteutuakseen. Tavoitteet kannattaa pilkkoa pienempiin osatehtäviin, jolloin voit keskittyä enemmän itse prosessiin, kuin päämäärään ollaksesi tehokas ja tuottelias.

 1. Aloita ensin yhdellä tehtävällä, jonka teet päivittäin kahden viikon ajan ennen seuraavan tehtävän mukaan tuomista. Valitse alkuun jotain sellaista mistä uskot että pystyt suoriutumaan varmasti.

 2. Seuraa edistymistä ja koita huomata erilaisia käytösmalleja ja syy-seuraus -suhteita. Fiilistele voitko eri tavalla, näytätkö eriltä ja millä tavalla? Mitä olet oppinut, mistä olet ylpeä ja toisaalta minkälaisiin ongelmiin/ vaikeuksiin törmäsit?

Entä jos sitä stressiä pitäisikin saada alemmas? Tee näin:

 1. Ulkoile. Erityisesti luonnossa. Jo pieni hetki luonnossa alentaa stressihormonin tuotantoa. Ulkoilu parantaa myös immuniteettiä, sekä mielialaa, jolloin selviät paremmin tulevista haasteista.

 2. Laita treenisi tasapainoon: Harjoittelu helpottaa osaltaan stressiä. Vieläpä aika tehokkaasti. Treenaa siis monipuolisesti. Lihaskuntoharjoittelu saa olla tehokasta, jopa kovaa. Reipasta ja rentoa aerobista, kuten lenkkeilyä, pyöräilyä ja talvella vaikkapa hiihtoa. Muista huolehtia myös kehonhuollosta!

 3. Opettele olemaan myötätuntoinen itseäsi kohtaan.

Pyydä apua ja tukea jos tarvitset sitä. Avun pyytäminen ei ole heikkoutta.

Hanki valmennusta jos tunnet olevasi jumissa. Pyydä neuvojaa jos tunnet itsesi avuttomaksi. Tiedä rajasi ja kunnioita niitä. Pyri ottamaan irtiotto arjesta vähintään kerran viikossa.


©2018 Powered by Magnifica Ay