Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Sosiaalinen media
  • Instagram Icona sociale
  • Facebook Basic Square

7 vinkkiä matkoille ja liikkuvaan arkeen

Oletko paljon työmatkoilla, tai lähdössä lomamatkalle? Kenties arkesi on kiireistä ja tunnut juoksevan jatkuvasti ympäri kaupunkia kuskaamassa itseäsi, tai muita kouluun, harrastuksiin ja milloin minnekkin.

Tällaisissa tilanteissa oma panostus jää helposti vähemmälle ja se ei auta sua yhtään!

Näillä vinkeillä turvaat selustasi matkoilla ja liikkuvassa arjessa!

  1. Jos tiedät että olet lähdössä muutamaksi tunniksi pois kotoa esimerkiksi kaupungille tapaamaan ystäviä. Ennakoi ja syö kunnon ateria jo ennen lähtöäsi.

  2. Majoitutko hotellissa? Katso löytyykö hotellin läheltä ruokakauppaa mistä hakea evästä joka kestää minibaarissa päivän tai pari. Leipää, hedelmiä, leikkelettä, kasviksia…tai miksipä ei vaikkapa annospussi/ valmisannos puuroa ja proteiinijuoma. Vaikka huoneestasi ei löytyisi haarukkaa/ voiveistä, voit kysyä respasta voitko saada sellaiset. Hotellissa on ravintola, joka toimittaa yleensä ruokaa myös huoneisiin, joten välineistön saamisen pitäisi onnistua.

  3. Järjestääkö matkanjärjestäjä illallisen kokous-/ konferenssipäivän päätteeksi? Valitse itsellesi parhaiten sopiva annos. Jos mahdollista, voit pyytää siihen enemmän kasviksia, jättämään kastikkeen pois, tai korvaamaan vaikkapa kermaperunat uunikasviksilla.

Kilistellä voi myös alkoholittomia juomia, jos tilanne vaatii sen kaltaisia juhlallisuuksia.

  1. Jos olet lähdössä pitemmälle reissulle, mieti voitko valita sellaisen majapaikan mistä löytyy keittiönurkkaus, tai edes mikroaaltouuni huoneesta. Mikrossa pystyy valmistamaan yllättävän paljon kunnollista ”oikeaa” ruokaa, kun hieman ennakoi ja panostaa.

  2. Tiiviisti aikataulutetuilla matkoilla ei välttämättä tarvitse pyrkiä täydellisyyteen. Riittää kun pyrit parempaan. Älä heitä kaikkia ”sääntöjä" romukoppaan, vaan valitse oikeaan suuntaan. Sekin on enemmän kuin täysin tuuliajolle heittäytyminen.

  3. Nälkä ei ole elämän ja kuoleman kysymys. Jos tarjonta ei nälästä huolimatta miellytä ja tiedät pääseväsi tovin päästä vaikuttamaan mitä syöt; odota. Aikuinen ihminen kestää hetken pitempään jopa nälkäisenä.

  4. Päätä jo valmiiksi mitkä ovat minimitavoitteet matkan aikana. Esimerkiksi 2 lihaskuntotreeniä ja 2-3 lenkkiä 10pv matkan aikana suoritettavaksi. Kaikki mikä tulee tuon päälle on plussaa.

Eikä siinä vielä kaikki! Extravinkki kaupanpäälle! :

8. Jos mikään muu ei tunnu onnistuvan, niin tämä onnistuu varmasti. Syö itsesi 70-80% täyteen. Tällöin et todennäköisesti syö ainakaan liikaa.

Fasten your seatbelt ja hyvää matkaa! ;)


©2018 Powered by Magnifica Ay